Зөгийн балын ач тус

      Шингэн алт гэгддэг зөгийн бал нь дэлхий дээрх хүнсний бүтээгдэхүүнүүд дотроос хамгийн сайн хадгалалт даадаг буюу  амт чанараа алдаж, огт мууддаггүй, гайхалтай ариутгагч шинж чанартай бүтээгдэхүүн юм. Зөгийн балыг эртний Египет, Грек, Ромын гээд бусад соёл иргэншлүүд эмчилгээний зорилгоор хэрэглэдэг байсан бол Манай улсын хувьд анх 1959 оноос зөгийн аж ахуйг эрхэлж, түүнээс хойш түгээмэл хэрэглэсэн гэх мэдээлэл байдаг аж.

Тэрээр 2000 орчим жилийн өмнөх Египетийн пирамидаас олдсон хатсан зөгийн балын үлдэгдэл нь найрлага дахь шингэнээ алдсанаас бус анхны шинж чанараа алдаж муудаагүй нь байжээ.

      Муудах гэдэг үзэгдэл бол биет гадны бактерийн нөлөөнд орж задрах үйл явцыг хэлдэг. Харин зөгийн балан дотор энгийн задлагч бактериас эхлээд онц аюултай томуугийн вирус хүртэл үржиж чаддаггүй байна. Өөрөөр хэлбэл зөгийн баланд хоорондоо ялгаатай сая сая цэцгийн, тэрбум тэрбум тоос нэгдэн нийлсэн байдаг тул энэхүү дархлалын тогтолцоо нь төгс хамгаалалт гэсэн үг. Бактери үржихгүй л бол өвчин гэж байхгүй. Тиймээс зөгийн балын энэхүү гайхамшигт шинж чанарыг ашиглан зүрх судасны өвчлөл, цус харвалт, зарим төрлийн хорт хавдар, холестролын бөөгнөрөл, алцхеймерийн өвчин, нойргүйдэл, зүрхний шигдээс, ханиад, харшил, хоол боловсруулах эрхтний өвчлөл зэрэг олон төрлийн өвчнөөс урьдчилан сэргийлэх боломжтой. Үүнээс гадна зөгийн бал нь арьсыг нөхөн төлжүүлж, шархыг хурдан хугацаанд анагааж, үс халзарч, хагтахаас сэргийлдэг байна.

      Тэгвэл Монгол орны зэрлэг байгальд бэлчээрлэж, шимт ургамлаар идээшсэн Монгол үнээний сүүнээс гаралтай аарцыг орчин үеийн дэвшилтэт технологиор боловсруулсан ЗӨВ ААРЦНЫ УНДАА НЬ ЗӨГИЙН БАЛТАЙ шинэ төрлөөр нэмэгджээ. Тиймээс өвлөөс хавар луу шилжихэд дархлаа нь суларч, өвчинд өртөхдөө амархан болдог энэ үед таны дархлааг дэмжиж, харшил болон бусад төрлийн өвчлөлөөс хамгаалах Зөгийн балаар баяжуулсан Зөв аарцны ундаагаа уугаарай.